Kiegészítő programok

Digitalizálás bemutató

A MUZEUM@DIGIT konferenciával párhuzamosan egyik kiemelt kiállítónk, a TRIPONT Kft. egy korszerű digitalizáló laboratóriumot mutat be a résztvevők számára. A látogatók működés közben, a Nemzeti Múzeum állományában található műtárgyak digitalizálásán keresztül nyerhetnek betekintést a digitalizáló technológia csúcskészülékeinek működésébe.

Bemutatásra kerül az automata Treventus ScanRobot® 2.0 MDS könyvszkenner, a digitalizálási folyamat feldolgozó szakaszának leghatékonyabb eszköze, a Treventus ScanGate szoftver, valamint az érzékeny műtárgyak nagyfelbontású digitalizáló eszköze, a PhaseOne iXG100 digitalizáló munkaállomás is. Az érdeklődők a bemutató során „insitu” körülmények között tekinthetik meg a könyvek, kéziratok, síkműtárgyak, papírképek, celluloid- és üvegnegatívok digitalizálásának legkorszerűbb gyakorlatát. Bemutatásra kerül továbbá a digitális állományokhoz felhasználóbarát hozzáférést biztosító korszerű elektronikus könyvtár rendszer a Nainuwa is.

A program a konferencia két napja során folyamatosan látogatható!

 


Multimédiás tárlatvezető séta 

Kiemelt kiállítónk, a Raab Digital Kft. készítette a Magyar Nemzeti Múzeum Kelet és Nyugat határán című régészeti kiállításának digitális kalauzát. A séta során a résztvevők nem csak a kiállítást, hanem a multimédiás túra alapjául szolgáló MultiMuseum alkalmazást is közelebbről megismerhetik.

A sétán a konferencia mindkét napján, az előadások után lehet részt venni!

 


Interaktív játék egy témára

Játékos vetélkedőre invitáljuk a konferencia résztvevőit, melynek alapjául a MTA Sztaki által készített "József Attila Ferencvárosban" című tematikus séta szolgál. A sétában szereplő információkhoz, ismeretekhez kapcsolódó interaktív játékok, feladatok panorámaképeken fognak elhelyezkedni, és az ezeken véletlenszerűen felvillanó ábrákra kattintva tudnak majd a játékosok előre haladni.

A játékon a konferencia mindkét napján, az előadások előtt és után lehet részt venni!

 


MUZI - okostelefonnal a Múzeumkertben 

A saját okos telefonnal vagy tablettel használható séta 12 állomáson keresztül mutatja be a Múzeumkertet. A szakértő ismertetését hallgatva vagy olvasva tudhatunk meg részleteket a ma is álló emlékekről, szobrokról vagy régi történetekről, melyet korabeli fotók egészítenek ki. A látogatót kvíz kérdések teszik próbára minden egyes helyszínen. 

A MOME Techlab által létrehozott,  MUZI elnevezést viselő séta bármelyik app store-ból letölthető, helyben pedig internet kapcsolat nélkül követhető, kizárólag a GPS alapú helymeghatározást kihasználva. A teljes, 40 percnyi séta megszakítható és bármely állomáson folytatható. 

További információk >>

A sétán a konferencia mindkét napján, bármikor részt lehet venni!ű

 


GuideNow - Anna. Változatok székely asszonysorsra

A Magyar Nemzeti Múzeum legfrissebb, november 29-én nyíló Anna kiállításába előzetes betekintést nyerhetünk a konferencia keretén belül. A tárlat a 20. század derekának Székelyföldjére vezet vissza, egy szigorú és íratlan szabályok irányította társadalomba, ahol egy megesett lánynak nem lehetett maradása. Milyen lehetett a házasságba kényszerített asszony sorsa? Milyen lehetett a cselédé vagy a gyári munkásé? Hatalom volt-e a néphatalom? És szabadság volt-e a magány? Erről vallanak Anna elképzelt gondolatai, szavai.
A kiállítás kizárólag tárlatvezetéssel értelmezhető és élvezhető melyhez a rendszert a GuideNow biztosítja. Szeretettel várjuk az érdeklődőket, ahol mindenki kipróbálhatja saját okos telefonján a GuideNow-t működés közben.

A sétán a konferencia első napján, az előadások után korlátozott létszámban lehet részt venni!

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu