OMMIK

Az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ (OMMIK) 2011 őszén alakult a Magyar Nemzeti Múzeum Központi Múzeumi Igazgatóságának jogutódjaként. A magyar múzeumügyet segítő Központ tevékenysége kétirányú: a múzeumok számára szakmai információszolgáltatást végez, szervezési és koordinációs feladatokat lát el, másrészt háttérintézményként az Emberi Erőforrások Minisztérium Közgyűjteményi Főosztályának munkáját segíti.

Az OMMIK a muzeális intézmények nyilvántartásához szükséges dokumentumok (naplók, szakleltárkönyvek) előállításával és igénylésével kapcsolatos feladatok teljes körű ellátását végzi, továbbá közreműködik a szakterület tevékenységeivel összefüggő szakmai képesítési követelmények és a múzeumi terület akkreditált képzéseinek kidolgozásában, koordinációjában és lebonyolításában.

A muzeális intézmények gyűjteményeiben lévő dokumentumok és műtárgyak digitalizálási projektjei tekintetében a Központ koordinációs feladatokat lát el, ezen túl a digitalizálással kapcsolatos európai kezdeményezések véleményezésében és magyarországi alkalmazásában is részt vesz. 

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja fő célja, hogy komoly segítséget tudjon nyújtani a magyar muzeális intézményeknek, elősegítve a szakmai együttműködést és a múzeumügy fejlődését. 


Főosztályvezető: Sz. Fejes Ildikó

 

Telefon: 06-1-327-7700/598-as mellék
Fax: 06-1-327-7787
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: 1053 Budapest, Magyar utca 40.

 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu