MUZEUM@DIGIT 2016

Az elmúlt három évben rendezett MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferenciák nagy sikerére való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja idén negyedik alkalommal rendezte meg a MUZEUM@DIGIT Konferenciát.

 

A 2016-os rendezvényen nagyobb hangsúlyt helyeztünk a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre, míg állandóan megújuló, visszatérő témákról is hallhattak a résztvevők, mint például a digitális múzeumi megoldásokról és az aggregációkról. Idén a konferenciát kiegészítettük egy harmadik nappal, melyre egész napos, limitált létszámú workshopot szerveztünk 3D nyomtatás és szkennelés, illetve tárgyfotózás témában.

 

 

A szakmai programot idén is szoros együttműködésben állítottuk össze az ICOM Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottságával (AVICOM) és örömmel biztosítottunk helyet az AVICOM fesztiválja, a F@IMP 2.0 Fesztivál díjkiosztó gálájának, ahol különböző kategóriákban díjazták a legeredetibb alkotásokat. Az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (F@IMP 2.0) azok az intézmények vagy cégek vehettek részt, amelyek az új képi- és/vagy hangtechnikák segítségével innovatív módon formálták át a múzeumi élményt. 

 

A konferencián a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílt a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó hazai piaci szereplők tevékenységének megismerésére is, továbbá az MTA SZTAKI eLearning Osztály által fejlesztett GUIDE@HAND okostelefon applikáció informálta az érdeklődőket mindkét nap programjáról.

 

Az idei MUZEUM@DIGIT Konferencia az eddigiekhez hasonlóan sikeres rendezvény volt, 2017-ben pedig 5 évesek leszünk, így újragondolt tartalommal és megújult arculattal kívánunk készülni a következő konferenciára.

 

 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu