Muzeum@Digit 2015

A harmadik MUZEUM@DIGIT konferencia célja az előzőekhez hasonlóan az volt, hogy nemzetközi kitekintéssel bemutassuk és megvitassuk a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, trendjeit és perspektíváit. 2015-ben nagy hangsúlyt fektettünk a területet érintő aktuális kérdésekre és a múzeumokban alkalmazható innovatív technológiákra, így témáink között szerepeltek a múzeumok társadalommal való együttműködésének lehetőségei, a felhő alapú szolgáltatások jogi vonatkozásai, az adatvizualizáció, valamint a digitális technológia által nyújtott lehetőségek (pl. gamification a múzeumokban).

Új nemzetközi programmal bővült a rendezvény, ugyanis a konferenciához kapcsolódóan került megrendezésre az ICOM Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottságának (AVICOM) éves fesztiválja, a F@IMP Fesztivál díjkiosztó gálája is, melynek során az elmúlt év legsikeresebb projektjeit díjazták. A konferencia ideje alatt a díjazott produkciók egy kiállítás keretében megtekinthetők voltak, valamint a fesztivál versenyzői közül több audiovizuális, digitális projekt is bemutatkozott a két nap során.

Előadóink között szerepelt többek között: Virginie Berdal, Hélène Bernier, Stéphane Bezombes, Mar Dixon, Samuel Franco Arce, Fromann Richárd, Bob Haroutunian, Kónya Béla Tamás, Smohay András és Natalia Tolstaya.

A 2015-ös eseményről többet is megtudhat és képeket is nézegethet a jobb oldali menüsorra kattintva >>

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu