Szolgáltatásaink

Nyilvántartási dokumentumok 

Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központjától igényelhetőek (a muzeális intézmények nyilvántartási szabályzatáról szóló 20/2002. (X. 4.) NKÖM rendelet 30. pontja értelmében) gyarapodási naplók, szakleltárkönyvek, duplumnaplók és egyéb nyilvántartási dokumentumok, valamint az auditált számítógépes nyilvántartás kinyomtatására szolgáló időálló, savmentes, ISO 9706 szabványnak megfelelő papírok.

 

MuseuMap

2014-ben a magyarországi múzeumi aggregáció létrehozásának céljával indítottuk el az OMMIK közös múzeumi digitális műtárgyadatbázis szolgáltatását, a MuseuMap portált, ahol a felhasználók kedvükre böngészhetnek a csatlakozó intézmények műtárgyai között, barangolhatnak a virtuális tárlatokon, tájékozódhatnak a múzeumok aktuális programjairól, emellett megoszthatják kedvenceiket és saját virtuális kiállításaikat a közösségi média felületein. 

MuseumStat

2015-ben újabb szolgáltatással bővült az OMMIK tevékenysége: elindult a MuseumStat, melynek célja, hogy könnyen áttekinthető és kereshető formában tegye hozzáférhetővé a magyar muzeális intézmények (múzeumok, muzeális gyűjtemények és kiállítóhelyek) nyilvános statisztikai adatait. Az intézmények alapadatai (név, szakmai besorolás) az adott évben érvényes működési engedély és nem a statisztikai adatszolgáltatáskor megadott adatok alapján láthatóak a portálon, melynek alapja az OMMIK integrált informatikai adatbázisa.

 

 

MUZEUM@DIGIT

Az OMMIK 2013-ban azzal a céllal indította útjára a MUZEUM@DIGIT Múzeumi Digitalizálási Konferenciát, hogy a múzeumi és más közgyűjteményi területen dolgozó kollégák – nemzetközi kitekintéssel – megismerhessék és megvitathassák a digitális múzeum, a múzeumi digitalizálás újdonságait, trendjeit és perspektíváit, a gyűjteménykezelő rendszereket, valamint az internet alapú (webes) megjelenési formákat. A rendezvény programja évről évre újabb témákkal bővül, melyek egyre több kollégát vonzanak. Az érdeklődés fokozódását mutatja az is, hogy egyre több a külföldi előadó és résztvevő, melynek köszönhetően igazi nemzetközi konferenciává növi ki magát az esemény. A hivatalos program mellett minden évben lehetőséget biztosítunk a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó hazai piaci szereplők tevékenységének megismerésére is.

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu