MUZEUM@DIGIT 2014 kiállítók

Basiliscus 3D Grafikai Stúdió Kft.

Cégünk 3 dimenziós szkennerei és nyomtatói segítségével lehetőséget biztosít meglévő tárgyakból digitális tartalom előállítására, illetve digitális modellek különböző anyagokból történő kinyomtatására. A beszkennelt tárgyak 3 dimenziós modelljei felhasználhatóak animáció készítéshez, weblapokon grafikai tartalmak helyett 3 dimenziós, élethű, forgatható grafikai állományok megjelenítésére. Interaktív kiállítások támogatásaként múzeumok számára kifejezetten ajánlott kiegészítő szolgáltatás a múzeumi tárlat könnyebb és változatosabb megjelenítésére, kezelésére.

www.basiliskus.hu

 


LFP Center

Több mint 15 éves szakmai múltunk során több száz proof-, fotó-, valamint produkciós és dekorációs nyomtatórendszert helyeztünk üzembe. Ezidő alatt olyan gyakorlati tapasztalatokon alapuló szakmai tudásbázist alakítottunk ki, melyre támaszkodva mára az LFP-Center Magyarország meghatározó széles formátumú nyomtató és alapanyag forgalmazójává, illetve szolgáltatójává válhatott. Elsőként lettünk az EPSON "Pro Graphic Specialist" partnere, így nálunk első kézből ismerkedhetsz meg a legújabb széles formátumú technológiával, valamint professzionális RIP szoftvereinkkel és Color Management rendszereinkkel.

www.lfpcenter.com

 


Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) 

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya az elmúlt évtizedben a hazai informatikai piac több szegmensében is meghatározó szereplővé vált, főként az innovatív termék- és tartalomfejlesztésben valamint különböző szakértői területeken. Az eredmények elérését elsősorban az oktatási, mobil, multimédia és kutatásfejlesztési tapasztalatok sokoldalú alkalmazása tette lehetővé.

Főbb K+F irányok:

  • eLearning rendszerek bevezetése és elektronikus tananyagok fejlesztése,
  • innovatív programfejlesztés webes és mobil platformokon, ill. videószemüvegre,
  • helyfüggő szolgáltatások, turisztikai célú mobil alkalmazások fejlesztése,
  • multimédia kiszolgálás optimalizálása.

Az osztály egyik innovatív okostelefonos fejlesztésével a GUIDE@HAND alkalmazással akár múzeumokban is találkozhatnak. Amikor a látogató leolvas egy QR kódot, akkor automatikusan megjeleníti a hozzárendelt többnyelvű szöveget, képeket, videókat.

sztaki.hu

 


MOME Kreatív Technológia Labor

Munkáink az elérhető digitális technológia olyan felhasználásaira koncentrálnak, amelyek eredményeképp hétköznapi, vagy épp rendhagyó tartalmak izgalmasabb formában juttathatók el a célközönségükhöz. Hogyan? Olyan digitális alkalmazások/installációk létrehozásával, amelyek a tudásközvetítés interaktív élményét adják a felhasználónak, a feladatnak legmegfelelőbb felületeken át. Ez jelentheti mobiltelefon képernyőjét, internetes felületeket, de akár egy mindennapos tárgy is megtölthető digitális tartalommal. A témától függően ez új karakterek, helyszínek, installációk, helyzetek megtervezésével jár, illetve ezen elemek koordinált, vegyes felhasználása is elképzelhető. A projektkoncepciók alapját, a mindenkori technológiai trendek mellett, a művészeti és tudományos tartalmaik együttes alkalmazásával formáljuk. A tevékenységünk három fő, egymást hatékonyan segítő és sokszor nem is elválasztható alkotóeleme az oktatás, kutatás, illetve külső partner felkérésére készülő projektek, művészeti installációk.

create.mome.hu

 


Monguz Információtechnológiai Kft.

A Monguz Kft. magyar tulajdonú, közgyűjteményi informatikára szakosodott vállalkozás, mely hosszú távú együttműködésre törekszik a partner intézményekkel. Informatikai, információtechnológiai szolgáltatásokat, termékeket és komplett megoldásokat nyújtunk zömében hazai és néhány európai közgyűjtemény, illetve oktatási intézmény számára. 2001 végén jelent meg első termékünk, a Monguz, melyet a HunTéka, a JaDoX, majd a Portál24 követett. 2011-ben befejeztük a különböző szoftverkomponensek teljes integrálását és a nemzetközi piacon már QULTO néven, Integrált Közgyűjteményi Rendszerként (Collection Management System) vezetjük be termékeinket. 
Az MTA SZTAKI-val konzorciumi formában fejlesztett HunTéka szoftverünk múzeumi moduljai alkalmasak a múzeumi munkafolyamatok támogatására is. Termékeink könyvtári környezetben a legnépszerűbbek közé tartoznak, az utóbbi időben pedig a legnagyobb hazai múzeumok vezették be a rendszerünket.

monguz.hu

 


PiK-SYS Kft.

A PiK-SYS Kft. több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az IT-biztonsági rendszerek forgalmazásának, bevezetésének és folyamatos támogatásának területén. Kiemelten fontosnak tarjuk a termékekhez kapcsolódó értéknövelő konzultatív jellegű szolgáltatások biztosítását. Innovatív hozzáállásunkkal, szakértelmünkkel elősegítjük ügyfeleink igényeinek leginkább megfelelő IT-biztonsági technológiák kiválasztását és támogatjuk azok hatékony alkalmazását.

Fontosnak tartjuk a kollégáink és az ügyfél szakemberei között a személyes párbeszéd meglétét, ezért - valamint az általunk forgalmazott termékek jobb megismerése céljából - rendszeres tanfolyamokat, termék-ismertető szemináriumokat, oktatásokat, szakmai konferenciákat szervezünk. Ezekkel a tevékenységekkel hozzájárulunk megbízóink informatikai kultúrájának fejlődéséhez. 2003. óta sikeresen veszünk részt a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (korábban Központi Szolgáltatási Főigazgatósága) által biztonsági termékekre és tanácsadói szolgáltatásra kiírt központosított közbeszerzési pályázatokban (jelenleg az “IT-biztonságtechnikai megoldások-2013” tárgyú keretmegállapodás van érvényben).

www.piksys.hu

 


PNB-Photo Kft.

Cégünk a MúzeumDigitár (museum-digital) nevű, a  német múzeumkutató intézet által kifejlesztett digitális gyűjteménykezelő és publikációs szoftver magyarországi képviselője. A MúzeumDigitár (museum-digital) rendszer segítségével múzeumok, köz- és magángyűjtemények bemutathatják, és ezáltal a nagyközönség és a kutatás számára is elérhetővé tehetik gyűjteményeik darabjait az interneten, a rendszer házon belüli használatával pedig megkönnyíthetik a gyűjteménykezelési feladatok ellátását. A rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy azok a múzeumok, köz- és magángyűjtemények is bekapcsolódhassanak a digitalizalizációba és közzétehessék tárgyaikat az interneten, amelyeknek nincs elegendő anyagi forrásuk költséges digitális közzétételi és nyilvántartó szoftverek és szerverek megvásárlására, illetve a digitalizáció területén szakképzett gyűjteményi munkatársak foglakoztatására. A MúzeumDigitár felhőalapú technológiára épül, rendkívül felhasználóbarát, üzemeltetéséhez csupán egy számítógépre és internetkapcsolatra van szükség. Rendszerünket Magyarországon is már egyre több múzeum használja.

www.muzeumdigitar.hu


IPC Ipress Center 

Az Ipress Center nyomdai központban együttműködünk a versengés helyett, jogi és gazdasági önállóság mellett hangoljuk össze tevékenységeinket. Ebben a szimbiózisban hatékonyan vagyunk képesek a nagy volumenű, szerteágazó szaktudást és többféle kapacitást is igénylő, magas minőségű belföldi és külföldi kiadványok előállítására.

www.ipresscenter.hu

 


Tripont Fotó Videó Kft.

A Tripont nem csupán egy üzlet, hanem egy új és modern logisztikai háttérrel, percre pontos készletinformációkkal, online kereskedelmi rendszerrel és országos, 24 órás szállítással rendelkező kereskedés. A termékpalettánk folyamatos bővítésével teljes körűen ki tudjuk szolgálni a fotó-, stúdió-, videótechnika, illetve ezek számítástechnikai háttérigényük iránt érdeklődőket. A technikai újításokkal együtt erősödött a kompromisszumok nélküli minőség filozófiája. 

www.tripont.hu 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu