Iparművészeti restaurátorképzés

Az Iparművészeti restaurátorképzés a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Magyar Nemzeti Múzeum együttműködésében, levelező tagozaton zajlik. A hallgatók  fa-bútor, fém-ötvös, szilikát, papír-bőr és textil-bőr specializációkon szerezhetnek restaurátorművész képesítést. Az osztatlan 5 éves képzés havi kéthetes blokkokban történik, majd sikeres záróvizsga és diplomavédés után egyetemi (Master of Art) diplomával zárul. A végzettek felvételt nyerhetnek az egyetem doktori iskolájába, ahol DLA (Doctor of Liberal Arts) fokozatot szerezhetnek.

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Restaurátor és Restaurátorképző Központja biztosítja a készítéstechnikai és a restaurálási gyakorlati munkához a műtermeket, valamint az oktatók többségét.

A képzés során a hallgatók számára lehetőség nyílik egy szemesztert külföldi egyetemen tölteni az Erasmus program keretében, valamint részt venni hazai és nemzetközi projektekben.       
Az egyes specializációk oktatói folyamatosan követik a restaurálás szemléletének és gyakorlati módszereinek nemzetközi fejlődését, a két fenntartó intézmény pedig biztosítja a korszerű technológiai feltételeket a kutatáshoz és a nemzeti kulturális tárgyi örökség megőrzéshez.

További információk >>

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu