Kiállítók

A konferencián a hivatalos program mellett idén is lehetőség nyílik a múzeumi digitalizálás és informatika területéhez kapcsolódó piaci szereplők tevékenységének megismerésére.

 

Kiállítók:

Basiliskus 3D Grafikai Stúdió - A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Basiliskus 3D Grafikai Stúdió - A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Cégünk 3D szolgáltató központként üzemel. 2013 óta teljes körű szolgáltatást nyújtunk a 3D technológia területén. 12 db 3D nyomtatóval és 3 db szkennerrel állunk elsődlegesen kis- és középvállalkozások, valamint magánszemélyek rendelkezésére. Nyomtatóink a legkülönbözőbb 3D nyomtatási technológiát képviselik partnereink legjobb kiszolgálása érdekében. Legfontosabb célunk, hogy megrendelőink számára az igényeiknek leginkább megfelelő 3D megoldásokat biztosítsuk. 3 dimenziós szkennereink segítségével meglévő tárgyakból digitális tartalom előállítására is lehetőség nyílik. Így ezek a 3 dimenziós modellek felhasználhatóak digitális tartalmakhoz, animáció készítéshez, webshopokon 3 dimenziós, élethű, forgatható grafikai állományok megjelenítésére. A digitalizált 3D tartalom interaktív kiállítások támogatásaként pl. múzeumok számára kiegészítő szolgáltatás, a múzeumi tárlat könnyebb megjelenítésére, kezelésére.

www.basiliskus3d.hu


DNN Professional Graphics Kft.

DNN Professional Graphics Kft.

Az 1993-ban alakult DNN Kft. az elsők között volt, aki professzionális prezentációs technikával kezdett el foglalkozni a magyarországi piacon. A cég 1995 óta képviseli a NEC prezentációs eszközökkel foglalkozó üzletágágát, így importőrként és magyarországi vezérképviseletként forgalmazza a NEC projektorokat és LCD-monitorokat. Nemzetközi szakmai elismertségének köszönhető, hogy más világcégek is megtisztelik bizalmukkal. A DNN Kft. disztribútora a ChristieDigital, Casio, Vivivtek projektoroknak, a Turning Technologies aktív tábláknak, az Avers vetítési felületeknek és az AMX vezérlő rendszereknek. Tevékenysége nemcsak nagykereskedelmi értékesítésre, hanem értékhozzáadott szolgáltatásokra és eszközök bérbeadására is kiterjed. A DNN Kft. szakmai elkötelezettsége és mérnöki háttere alapján nagyon gyakorlott a bonyolult rendszerek installálásában, így a projektorfal-tervezés, -installálás, -üzemeltetés témakörében, konferenciarendszerek, információs rendszerek, kiállítási környezetek kiépítésében. A DNN Professional Graphics Kft. mára a prezentációs piac meghatározó szereplője lett. Ezt az elismerést magas szintű szakmai hátterének, kiválóan képzett munkatársainak és a partner-világcégek nyújtotta szakmai támogatásnak köszönheti. A DNN Kft. célja, hogy a professzionális audió-vizuális piac igazi értékeit közvetítse a felhasználók felé, ügyfeleiknek a lehető legkifinomultabb, igényeiknek a legmegfelelőbb megoldást nyújtsa. Filozófiája, hogy a piac szereplőinek a hosszú távú jó kapcsolat jelenti a biztonságot munkájuk végzése során, ennek érdekében széleskörű, mindkét fél megelégedésére szolgáló kontaktust kell kiépíteni. A DNN Kft. hosszú távú feladatának tekinti, hogy mindig az élvonalba tartozó márkákat képviselje a prezentációs piacon és az ennek megfelelő szakmai és kereskedelmi hátteret biztosítsa.

www.dnn.hu


MTA Sztaki

MTA Sztaki

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya az elmúlt évtizedben a hazai informatikai piac több szegmensében is meghatározó szereplővé vált, főként az innovatív termék- és tartalomfejlesztésben valamint különböző szakértői területeken. Az eredmények elérését elsősorban az oktatási, mobil, multimédia és kutatásfejlesztési tapasztalatok sokoldalú alkalmazása tette lehetővé.

Főbb K+F irányok:

- eLearning rendszerek bevezetése és elektronikus tananyagok fejlesztése,

- innovatív programfejlesztés webes és mobil platformokon, ill. videószemüvegre,

- helyfüggő szolgáltatások, turisztikai célú mobil alkalmazások fejlesztése,

- multimédia kiszolgálás optimalizálása.

Az osztály egyik innovatív okostelefonos fejlesztésével a GUIDE@HAND alkalmazás család tagjaival akár múzeumokban vagy múzeumokkal kapcsolatos rendezvényeken is találkozhatnak.

www.sztaki.hu


Múzeum Digitár

Múzeum Digitár

A MúzeumDigitár múzeumi digitalizációra szakosodott csapata a berlini Múzeumkutató Intézet (IfM), valamint a német múzeumok szövetsége által kifejlesztett museum-digital nevű rendszer magyarországi bevezetésével és működtetésével foglakozik. Licencdíj mentes rendszerünk segítségével múzeumok, köz- és magángyűjtemények bemutathatják, és ezáltal a nagyközönség és a kutatás számára is elérhetővé tehetik gyűjteményeik darabjait az interneten. A MúzeumDigitár házon belüli használatával pedig megoldhatják a gyűjteménykezelési és a szabványos nyilvántartási feladatokat. A MúzeumDigitár felhőalapú technológiára épül, használata rendkívül felhasználóbarát és megoldásaiban a digitális gyűjteménykezelés legmodernebb megoldásait alkalmazza. A rendszerbe bevitt adatok tárolása ingyenes, a zavartalan működést magyarországi szupport biztosítja. A MúzeumDigitár bármekkora méretű és bármilyen típusú gyűjteménnyel rendelkező intézmény számára megbízható és költséghatékony megoldás. Többnyelvű rendszerünket Európában és világszerte több mint 400 múzeum használja és a magyarországi felhasználók - országos múzeumok, szakmúzeumok, tájházak- száma is folyamatosan növekszik.

www.muzeumdigitar.hu


Qulto - Monguz Kft.

Qulto - Monguz Kft.

A Monguz Kft. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb közgyűjteményi szoftverfejlesztő cége. A kulturális örökség és a tudásmenedzsment területén szerzett két évtizedes szakértelmük esszenciája a Qulto. E márkanévvel jelölik a szoftver, hardver és tartalom egységét megteremtő megoldásaikat is. Céljuk a múzeumi gépesítés előmozdítása a legújabb trendek irányába, segítendő a múzeumok szakmai munkáját, a gyűjtemények kezelését és a látogatói élményre fókuszáló interaktív kiállítások, attrakciók tervezését.

www.quolto.eu


suIT Solutions - A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

suIT Solutions - A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Cégünk a képzőművészetben rejlő lehetőségek megújítását tűzte ki céljául, melyet korszerű technológiai megoldások segítségével juttat el a művészet iránt érdeklődő közönség felé. Közelebb hozzuk a tárlatok nyújtotta kulturális kincseket minden emberhez, személyes, maradandó és kiterjesztett élményt kínálva a látogatóknak. Ennek első állomása a GuideNow alkalmazásunk, mely kaput nyit egy új világ felé.

www.suitsolutions.eu


Tripont Fotó Videó Kft.

Tripont Fotó Videó Kft.

A Tripont Fotó Videó Kft. a gyűjtemények fejlesztési problémáinak jelentős részére képes szakmailag megalapozott, költséghatékony, és a közbeszerzési eljárások által támasztott elvárásoknak megfelelő ajánlatot tenni. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyűjteményekkel kapcsolatos munkát segítő eszközök és eljárások biztosítására, az automata könyvszkennerektől, a számítástechnikai háttér kialakításán át, az érzékeny műtárgyak digitalizálására alkalmas PhaseOne rendszerekig. Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen szakmai tanácsot és árajánlatot!

www.tripont.hu


WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.

WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft.

A WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft. 1995 óta van jelen a hazai informatikai piacon. Vállalkozásunk célja partnereink teljes körű informatikai igényeinek megbízható, gyors és rugalmas kiszolgálása. Ennek érdekében az IT infrastruktúrához kötődő teljes szolgáltatási palettát kínáljuk: oktatás, tanácsadás, tervezés, fejlesztés, implementáció és üzemeltetés. A WSH neve elsősorban a professzionális informatikai képzések szervezése és az ehhez kapcsolódó konzultáció, tanácsadás és rendszerintegrációs szolgáltatások révén vált ismertté. Tevékenységünk egyik kiemelt területe a vállalati IT infrastruktúra kialakítása és az üzemeltetés támogatása. Szolgáltatási portfóliónk másik jelentős eleme a szoftverfejlesztés. Az egyedi funkcionális igényeket kiszolgáló szoftvertermékek fejlesztését a legmodernebb szoftverfejlesztési eszközökkel és technológiákkal végezzük.

www.wsh.hu


Xponia - A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Xponia - A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Az XPONIA egy jövőbe tekintő cég, mely az általa kínált innovatív tárlatvezetési technológiával új lehetőséget biztosít a modern múzeumi élmény megteremtéséhez. A precíz helymeghatározáson alapuló alkalmazás interaktív és multimédiás tartalmakra épülő múzeumi vezetővé változtatja a látogató kezében az okostelefont vagy a tabletet. Az applikáción belül a látogató a saját igényeinek megfelelően állíthat össze tárlatvezetéseket, bejelölheti és elmentheti a számára érdekes műtárgyakat, és élményeit akár meg is oszthatja a közösségi felületeken. A megoldásnak köszönhetően a múzeum egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak, ösztönözve őket arra, hogy később is visszatérjenek.

www.xponia.com

 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu