Egyéni kutatói mobilitási információs nap

2017. március 6-án egyéni kutatói mobilitási információs napot szerveztünk a közgyűjteményi kollégák számára  a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack termében.

A rendezvény a 2016-os MuzeumInfo információs nappal megkezdett sorozat folytatása volt, célja, hogy felhívja a magyarországi közgyűjteményekben dolgozó munkatársak figyelmét a jelenleg elérhető kutatói és intézményi munkatársi mobilitási lehetőségekre. Ennek érdekében összegyűjtöttük a legfrissebb pályázati híreket, melyeket a különböző szakterületek képviselőinek tolmácsolásában mutattunk be. A résztvevők megismerkedhettek – többek között – az EU Horizont 2020 programjának nemzetközi kutatói mobilitást ösztönző Marie-Skłodowska Curie programjával, az EURAXESS, az ERASMUS+ és a Horizont 2020 Science with and for Society Program lehetőségeivel, továbbá sikeres pályázati tapasztalatokról is hallhattak beszámolókat. A rendezvény végén lehetőséget biztosítottunk az előadókkal való személyes konzultációra is. 

MuzeumInfo Pályázati Információs Nap

Fontosnak tartjuk, hogy a kulturális intézmények a hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekkel is tisztában legyenek, és így többféle fejlesztéssel tervezhessenek a közgyűjteményekben. Ennek érdekében az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ MuzeumInfo címmel pályázati információs napot rendezett 2016. június 28-án, melyre szeretettel vártunk minden érdeklődő múzeumi, könyvtári és levéltári szakembert.

Az információs nap célja volt, hogy a kollégák megismerjék a 2014-2020 közötti időszak hazai és nemzetközi fejlesztési programjait. 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu