Nemzetközi pályázatok

Történeti kertek, kastélyparkok napja - pályázat

2018 júniusának első hétvégéjén valósul meg a Történeti kertek, kastélyparkok napja, amely, csatlakozva a Franciaországban évek óta sikeresen futó programsorozathoz, idén újabb országokkal bővül. Az Európai Kulturális Örökség Információs Hálózata ez alkalomból pályázatot hirdet a 2018. június 1. és 3. között Magyarországon is megrendezendő európai rendezvénysorozatban való részvételre. A Franciaországban indult programsorozathoz A kulturális örökség európai éve alkalmából idén Litvánia, Németország, Szlovákia és Magyarország is csatlakozik.

Jelentkezni kitöltött jelentkezési lappal lehet. A résztvevő helyszínek felkerülnek a program központi honlapjára.

A jelentkezéseket 2018. április közepéig várják.

További információk >>

Europeana #edTech Kihívás

Az Europeana #edTech Challenge egy pályázati lehetőség vállalkozók, fejlesztők, designerek és oktatók számára, akik a digitális oktatási lehetőségeket kutatják. A pályázat azokat a legjobb termékeket, szolgáltatásokat vagy vállalkozásokat kívánja díjazni, amelyek sikeresen hozták össze a kulturális örökséget az oktatási technológiával. 

INTERREG Central Europe keretprogram felhívás

Megjelent az INTERREG Central Europe 3. pályázati felhívása, melynek keretében összesen 60 millió euró támogatás pályázható meg. A programcélokhoz illeszkedő, és a térség országait érintő együttműködések elsősorban a kulturális örökségmegőrzés területén és a kreatív iparágak bevonásával valósíthatóak meg.

Pályázati határidő: 2017. január 25.

További információk >>

Horizont 2020 pályázati lehetőségek

A Horizont 2020 programhoz kapcsolódóan nemrég több finanszírozási lehetőséget is meghirdettek a kulturális és kreatív szektor számára.

Europeana Kutatási Ösztöndíj Program

Az Europeana elindította Kutatási Ösztöndíj Programját, melyre olyan egyéni kutatási projektekkel lehet jelentkezni, amelyek felhasználják az Europeana gyűjtemények tartalmait az interkulturális párbeszéd témájának bemutatásához és felfedezéséhez. A jelentkezőktől elvárják, hogy a lehető legszélesebb körben kihasználják a platform nyújtotta lehetőségeket (API, metaadatok, stb.).

A projektek maximum 8000 eurós támogatásra pályázhatnak (utazás, fejlesztői díjak, stb.) - az Europeana legfeljebb három sikeres projektet támogat!

Jelentkezési határidő: november 5. 

További információk >>

grantshiresposterfinal3 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu