AVICOM - FIAMP

Az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). A bizottságot 1991-ben alapították, tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik a múzeumokban és a kulturális intézményekben, kiállításokban az audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásokért felelősek.

Az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (FIAMP) azok az intézmények vagy cégek vehetnek részt, amelyek az új képi- és/vagy hangtechnikák segítségével innovatív módon formálják át a múzeumi élményt. A FIAMP célja, hogy a muzeológia terén az audiovizuális és multimédia technológiákat alkalmazó projekteket lebonyolító intézmények közül díjazásban részesítsék a legjobbakat. A FIAMP célkitűzése továbbá, hogy előmozdítsa a múzeumok számára készített audiovizuális (film, videó) és multimédiás (weboldalak, mobil applikációk) termékek előállítását és terjesztését.

A fesztivál 2015-ben a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által szervezett MUZEUM@DIGIT Konferencia keretén belül került megrendezésre. A díjátadó ceremónián átadott trófeák Nemzeti Múzeum homlokzata alapján, 3D szkenneléssel készültek. 

További információk az AVICOM-ról >>

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu