MUZEUM@DIGIT 2015 kiállítók

Basiliskus 3D Grafikai Stúdió Kft.

Cégünk 3D szolgáltató központként üzemel. 2013 óta teljes körű szolgáltatást nyújtunk a 3D technológia területén. 12 db 3D nyomtatóval és 3 db szkennerrel állunk elsődlegesen kis- és középvállalkozások, valamint magánszemélyek rendelkezésére. Nyomtatóink a legkülönbözőbb 3D nyomtatási technológiát képviselik partnereink legjobb kiszolgálása érdekében. Legfontosabb célunk, hogy megrendelőink számára az igényeiknek leginkább megfelelő 3D megoldásokat biztosítsuk. 3 dimenziós szkennereink segítségével meglévő tárgyakból digitális tartalom előállítására is lehetőség nyílik. Így ezek a 3 dimenziós modellek felhasználhatóak digitális tartalmakhoz, animáció készítéshez, webshopokon 3 dimenziós, élethű, forgatható grafikai állományok megjelenítésére. A digitalizált 3D tartalom interaktív kiállítások támogatásaként pl. múzeumok számára kiegészítő szolgáltatás, a múzeumi tárlat könnyebb megjelenítésére, kezelésére.

www.basiliskus3d.hu

 

 


DNN Professional Graphics Kft.

Az 1993-ban alakult DNN Kft. az elsők között volt, aki professzionális prezentációs technikával kezdett el foglalkozni a magyarországi piacon. A cég 1995 óta képviseli a NEC prezentációs eszközökkel foglalkozó üzletágágát, így importőrként és magyarországi vezérképviseletként forgalmazza a NEC projektorokat és LCD-monitorokat. Nemzetközi szakmai elismertségének köszönhető, hogy más világcégek is megtisztelik bizalmukkal. A DNN Kft. disztribútora a ChristieDigital, Casio, Vivivtek projektoroknak, a Turning Technologies aktív tábláknak, az Avers vetítési felületeknek és az AMX vezérlő rendszereknek. Tevékenysége nemcsak nagykereskedelmi értékesítésre, hanem értékhozzáadott szolgáltatásokra és eszközök bérbeadására is kiterjed. A DNN Kft. szakmai elkötelezettsége és mérnöki háttere alapján nagyon gyakorlott a bonyolult rendszerek installálásában, így a projektorfal-tervezés, -installálás, -üzemeltetés témakörében, konferenciarendszerek, információs rendszerek, kiállítási környezetek kiépítésében. A DNN Professional Graphics Kft. mára a prezentációs piac meghatározó szereplője lett. Ezt az elismerést magas szintű szakmai hátterének, kiválóan képzett munkatársainak és a partner-világcégek nyújtotta szakmai támogatásnak köszönheti. 

http://www.dnn.hu/


 


Holo-Med 3D Vizualizációs Kft. 

A Holo-Med 3D Vizualizációs Kft. egy minden eddigitől eltérő, új, rendkívül látványos digitális hologram technológia kizárólagos birtokosa Európában, ezáltal a világon egyedülálló, új lehetőségek tárházát képes nyújtani számos terület számára. E területek, a teljesség igénye nélkül: építőipar, geológia, régészet, múzeumi digitalizálás, kereskedelmi tervezés, turizmus, egészségügy.

Jöjjön el, látogassa meg standunkat, és ismerkedjen meg a hologram technológia legújabb vívmányával!

Várjuk szeretettel!

 


MOME TechLab 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen 2009 óta működő Kreatív Technológia Labor (röviden, TechLab)  interdiszciplináris fórumot nyújt olyan,  a digitális technológiák egyre bővülő tárházát  kiaknázó kutatásokhoz és fejlesztésekhez, melyek   társadalmilag releváns problémákat céloznak meg. Egyik ilyen terület a múzeumok 21. század elején szükségszerű megújulása.   A Digitális Múzeum egyetemi kurzusok keretében, valamint múzeumi felkérésekre született szellemes, interaktív projektek részben új műfajokat is teremtettek. A kézbe fogható vers, a megszólaló könyv és belépőjegy, az elfeledett zsidó temető bejárása, illetve kiállításokhoz kapcsolódó játékok és mobil vezetések nagy sikert arattak a látogatók körében és hazai és nemzetközi fórumokon.

techlab.mome.hu          

 

 


MTA SZTAKI

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya az elmúlt évtizedben a hazai informatikai piac több szegmensében is meghatározó szereplővé vált, főként az innovatív termék- és tartalomfejlesztésben valamint különböző szakértői területeken. Az eredmények elérését elsősorban az oktatási, mobil, multimédia és kutatásfejlesztési tapasztalatok sokoldalú alkalmazása tette lehetővé.

Főbb K+F irányok:

  • eLearning rendszerek bevezetése és elektronikus tananyagok fejlesztése,
  • innovatív programfejlesztés webes és mobil platformokon, ill. videószemüvegre,
  • helyfüggő szolgáltatások, turisztikai célú mobil alkalmazások fejlesztése,
  • multimédia kiszolgálás optimalizálása.

Az osztály egyik innovatív okostelefonos fejlesztésével a GUIDE@HAND alkalmazás család tagjaival akár múzeumokban vagy múzeumokkal kapcsolatos rendezvényeken is találkozhatnak.

sztaki.hu

 

  


MúzeumDigitár - a licencdíj-mentes múzeumi gyűjteménykezelő és publikációs rendszer 

A MúzeumDigitár  múzeumi digitalizációra szakosodott csapata a berlini Múzeumkutató Intézet (IfM), valamint a német múzeumok szövetsége által kifejlesztett  museum-digital nevű  rendszer magyarországi bevezetésével és működtetésével foglakozik. Licencdíj mentes rendszerünk segítségével múzeumok, köz- és magángyűjtemények bemutathatják, és ezáltal a nagyközönség és a kutatás számára is elérhetővé tehetik gyűjteményeik darabjait az interneten.  A MúzeumDigitár házon belüli használatával pedig megoldhatják a gyűjteménykezelési és a szabványos nyilvántartási feladatokat. A MúzeumDigitár felhőalapú technológiára épül, használata rendkívül felhasználóbarát és megoldásaiban a digitális gyűjteménykezelés legmodernebb megoldásait alkalmazza.  A rendszerbe bevitt adatok tárolása ingyenes, a zavartalan működést magyarországi szupport biztosítja. A MúzeumDigitár bármekkora méretű és bármilyen típusú gyűjteménnyel rendelkező intézmény számára megbízható és költséghatékony megoldás. Többnyelvű rendszerünket Európában és világszerte több mint 400 múzeum használja és a magyarországi felhasználók - országos múzeumok, szakmúzeumok, tájházak- száma is folyamatosan növekszik. 

www.muzeumdigitar.hu

 

 


PiK-SYS Kft.

A PiK-SYS Informatikai és Tanácsadó Kft. több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az IT-biztonsági rendszerek forgalmazásának, bevezetésének és folyamatos támogatásának területén. Kiemelten fontosnak tarjuk a termékekhez kapcsolódó értéknövelő konzultatív jellegű szolgáltatások biztosítását. Innovatív hozzáállásunkkal, szakértelmünkkel elősegítjük ügyfeleink igényeinek leginkább megfelelő IT-biztonsági technológiák kiválasztását és támogatjuk azok hatékony alkalmazását.

Megoldásaink

  • Végpontvédelmi rendszerek (Intel Security / McAfee) forgalmazása, tervezése és megvalósítása, működésük felülvizsgálata
  • Tűzfalak és távoli hozzáférést biztosító (VPN) rendszerek (WatchGuard, DELL SonicWall) forgalmazása tervezése és kivitelezése
  • Komplex adatvédelmi rendszerek – adatmentés, adattitkosítás, adatszivárgást megelőző megoldások – (Symantec PGP, Intel Security / McAfee) forgalmazása, bevezetése és integrálása vállalati környezetbe
  • Vállalati wifi rendszerek (Cisco Meraki) forgalmazása és bevezetése
  • IT biztonsági rendszerek folyamatos és/vagy eseti karbantartása, üzemeltetésük támogatása
  • IT biztonsági tanácsadás, sérülékenység- és kockázatelemzés, szabályzatok készítése

www.piksys.hu

 

 


Qulto - Monguz Kft.

A Monguz Kft. a dinamikus növekedés eredményeként mára Magyarország legnagyobb közgyűjteményi szoftverfejlesztő cégévé vált. A közgyűjteményi informatika és a tudásmenedzsment területén szerzett két évtizedes szakértelmünk esszenciája a Qulto. Ezzel a márkanévvel jelöljük a kulturális és tudományos területeket lefedő szoftver, hardver és tartalomegységét megteremtő "kultver" megoldásainkat is. A Qulto név egyben azt a filozófiát is jelöli amelynek sikereinket köszönhetjük: minden szinten hálózatokban és együttműködésekben gondolkodunk. Célunk a hazai múzeumi folyamatok gépesítésének előmozdítása a legújabb trendek irányába, mely egyaránt segítheti a múzeumok belső szakmai munkáját, a gyűjtemények kezelését, feldolgozását, illetve a látogatókat megszólító kiállítási, szervezési munkákat a különböző múzeumi attrakciófejlesztések révén. Azzal, hogy mindhárom közgyűjteményi ág számára (könyvtár, múzeum, levéltár) azonos alapokon nyugvó megoldásokat kínálunk, biztosítjuk a lehetőséget a széleskörű helyismereti/helytörténeti együttműködésekre. Megoldást kínálunk aggregált gyűjtemények online közzétételére is. A Magyar Nemzeti Múzeum részére például egy olyan saját portált (MuseuMap) készítettünk, amely alkalmas több múzeum gyűjteményének összefésülésére, egy helyen történő menedzselésére, így több múzeum közös, virtuális kiállításának szervezésére is.

www.qulto.eu

 

 


Tripont Fotó Videó Kft.

A Tripont Fotó Videó Kft. a gyűjtemények fejlesztési problémáinak jelentős részére képes szakmailag megalapozott, költséghatékony, és a közbeszerzési eljárások által támasztott elvárásoknak megfelelő ajánlatot tenni. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyűjteményekkel kapcsolatos munkát segítő eszközök és eljárások biztosítására, az automata könyvszkennerektől, a számítástechnikai háttér kialakításán át, az érzékeny műtárgyak digitalizálására alkalmas PhaseOne rendszerekig. Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen szakmai tanácsot és árajánlatot!

www.tripont.hu

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu