Kiállítás

 

Raab Digital Kft. - MultiMuseum --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt kiállítója

Raab Digital Kft. - MultiMuseum --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt kiállítója

Vállalkozásunk 2009-ben alakult és 2014. óta van jelen a hazai és nemzetközi piacon mobiltelefon alapú túra és tárlatvezető mobilalkalmazásokkal. Magyarország jelenleg legnépszerűbb túra- és tárlatvezetésre képes megoldása a Túrám rendszerünk, melyet már több mint 35.000 felhasználó telepítette mobiltelefonjára. 2016. őszén, egy kimondottan múzeumoknak, kastélyoknak, kiállítótereknek szánt megoldás fejlesztésébe kezdtünk. A MultiMuseum az új beltérihely meghatározásra és navigálásra képes multimédiás tárlatvezető rendszerünk. Az interaktív tárlatvezetést közösségi funkciók, AR (kiterjesztett valóság) funkciók, eseménykezelés, valamint szerkesztőségi- és látogató menedzsment webalkalmazás egészíti ki. A MultiMuseum egy gyorsan és egyszerűen bevezethető megoldás, mely állandó- és időszaki kiállítások élményekben gazdag, interaktív bemutatását teszi lehetővé.

www.raabdigital.hu


suIT Solutions --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

suIT Solutions --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Célunk, hogy közelebb hozzuk a tárlatok nyújtotta kulturális kincseket, ezzel személyes, maradandó és kiterjesztett élményt kínálva a látogatóknak. Ezért hoztuk létre a GuideNow szolgáltatást, ami egy olyan új egységesített audiovizuális tárlatvezető rendszer, mely segítségével a látogatók közvetlenül, saját telefonjaikon, tabletjeiken keresztül ismerhetik meg a kiállítást. A GuideNow felépítésének köszönhetően szabadon variálható, így minden kiállító testre szabhatja a felhasználni kívánt szolgáltatásokat. A legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk, ezzel lehetőséget teremtve a hagyományos tárlatvezető funkció mellett az épületen belüli helymeghatározásra, vagy akár a kiterjesztett valóság alkalmazására is.

guidenow.eu


Tripont Fotó Videó Kft. --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Tripont Fotó Videó Kft. --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A Tripont Fotó Videó Kft. a gyűjtemények fejlesztési problémáinak jelentős részére képes szakmailag megalapozott, költséghatékony, és a közbeszerzési eljárások által támasztott elvárásoknak megfelelő ajánlatot tenni. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyűjteményekkel kapcsolatos munkát segítő eszközök és eljárások biztosítására, az automata könyvszkennerektől, a számítástechnikai háttér kialakításán át, az érzékeny műtárgyak digitalizálására alkalmas PhaseOne rendszerekig. Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen szakmai tanácsot és árajánlatot!

www.tripont.hu


3M --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

3M --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A 3M technológiái az élet számtalan területére, az ipartól az egészségügyig nyújtanak innovatív megoldásokat. A múzeumokhoz kapcsolódó tevékenységekhez többféle terméket szeretnénk bemutatni. 3M Touch Systems több, mint 25 éve kínál világszínvonalú műszaki megoldásokat az érintőképernyős rendszerekhez. A 3M Ultrafinom Fémhálós Technológia kiváló jellemzői: 60 ujj egyidejű érintésének fogadása, ultrarövid reakcióidő, teljes képernyős kialakítás. Mindezek a különféle piaci felhasználók és a Multi-Touch alkalmazások sokrétű igényéhez igazodva, beleértve a múzeumi felhasználást is, amely páratlanul izgalmas felhasználói élményt nyújt a látogatónak. A 3M Novec 1230 egy biztonságos, hatékony és fenntartható vegyi oltóanyag, mely ideális alternatíva a környezetre ártalmas tűzoltó technológiák kiváltására. Fő felhasználási területei olyan nagyértékű terek, mint a szervertermek, múzeumok és levéltárak, ahol a kármentes tűzoltásnak kiemelt szerepe van.

www.3mmagyarorszag.hu


Mensor 3D - a 4iG csoport tagja --- a MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Mensor 3D - a 4iG csoport tagja --- a MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A Mensor3D Kft.-t a Humansoft Kft. alapította a 3D technológiák építészetben, gépészetben és kulturális örökség megőrzésében való alkalmazására.A 3D technológiák alkalmazására és felhasználására alapított Mensor3D Kft. a vállalatcsoport több korábbi 3D technológiákkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési projektjének sikeres eredményeként jöhetett létre 2014-ben. A megelőző években ezen projektekben, valamint az azóta végzett innovatív tevékenység eredményeként egyedülálló tudás birtokosává válhattunk a hazai szolgáltatási piacon. Munkánk során ötvözzük a különböző 3D felmérési technológiákat, megfelelve akár a mikron pontosságú igényeknek is, biztosítva bármilyen ügyfél számára a megoldás orientált kiszolgálást.

www.mensor3d.com


Museumstore --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Museumstore --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A Museumstore Kft. 2016-óta működik önálló cégként, szoros szakmai kapcsolatban a Narmer Építészeti Stúdióval. Létrehozásának elsődleges célja az utóbbi majd’ két évtizedben létrehozott kiállítások kapcsán felmerült speciális igényű berendezések, installációk, eszközök forgalmazása. Kínálatunkban a műtárgyvédelmi és kiállítástechnikai eszközökön túl a modern multimédiás és interaktív eszközök is megtalálhatóak. A kereskedelmi tevékenységen túl egyedi elemek tervezésével, fejlesztésével, múzeumi környezetben történő integrációjával is foglalkozunk, mindezt számos hazai és külföldi partnercéggel közösen tesszük.


Narmer Építészeti Stúdió --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Narmer Építészeti Stúdió --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A Narmer Építészeti Stúdió 2000-óta működő vállalkozás, azóta mintegy 150 múzeumi kiállítás tervezésében és megvalósításában vett részt. Az iroda készítette el az új Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ szakmai programját és terveit, továbbá látogatóközpontok, köz- és lakóépületek, műemléki bemutatások, régészeti rekonstrukciók szerepelnek szakmai portfóliónkban. Széleskörű tevékenységünk kiterjed a BIM alapú építészeti generáltervezésre, építészeti és belsőépítészeti tervezésre, továbbá tudományos alapú rekonstrukciók, vizualizációk készítésére.

www.narmer.hu


Basiliskus 3D Grafikai Stúdió

Basiliskus 3D Grafikai Stúdió

Cégünk 3D szolgáltató központként üzemel. Teljes körű szolgáltatást nyújtunk a 3D technológia területén. 12 db 3D nyomtatóval és 4 db szkennerrel állunk elsődlegesen kis- és középvállalkozások, intézmények (Múzeumok, Iskolák stb.), valamint magánszemélyek rendelkezésére. Nyomtatóink a legkülönbözőbb 3D nyomtatási technológiát képviselik partnereink legjobb kiszolgálása érdekében. Legfontosabb célunk, hogy megrendelőink számára az igényeiknek leginkább megfelelő 3D megoldásokat biztosítsuk.

Szolgáltatásaink: prototípus-, egyedi ajándéktárgy, egyedi vagy kézzel nem elkészíthető ékszer, múzeumi tárgymásolat, modell-, csoki öntéshez sütéshez szilikon forma, szkennelés alapján (pl.: élethű 15 cm magas színes szobor miniME), készítése, reverse engineering, augmented reality. 3 dimenziós szkennereink segítségével meglévő tárgyakból digitális tartalom előállítása. Így ezek a 3 dimenziós modellek felhasználhatóak digitális tartalmakhoz, animáció készítéshez, webshopokon 3 dimenziós, élethű, forgatható grafikai állományok megjelenítésére. A digitalizált 3D tartalom interaktív kiállítások támogatásaként pl. múzeumok számára kiegészítő szolgáltatás, a múzeumi tárlat könnyebb megjelenítésére, kezelésére.

www.basiliskus3d.hu


Qulto - Monguz Kft.

Qulto - Monguz Kft.

A Monguz Kft. 20 éves közgyűjteményi informatikai és tudásmenedzsment tapasztalattal, attrakciófejlesztési szaktudással, jól képzett programozók, programtervezők és közgyűjteményi informatikusok által biztosított fejlesztő kapacitással, valamint kész szoftvertermékekkel áll kulturális intézmények rendelkezésére. A közgyűjteményi anyagok bemutatására virtuális kiállításokat, AR/VR megoldásokat, attrakciókat és játékokat kínálunk. Qulto® néven integrált megoldásaink több mint 500 hazai és külföldi múzeumban, könyvtárban és archívumban megtalálhatóak.

www.quolto.eu


Locbee

Locbee

Az EnITLab Kft. 2010-es alapítása óta kutatási és fejlesztési tevékenységet végez jövőbe mutató, innovatív mobil informatikai megoldások témakörében. Több év kutatás után tavaly elindítottuk a lokalizációs technológiákon alapuló mobil keretrendszer megoldásunkat, Locbee™ márkanév alatt. Társaságunk 3 éve elsőként épített ki digitális tárlatvezető rendszert beltéri lokalizációs technológiával Magyarországon és azóta is több sikeres bevezetésben vettünk részt.

www.locbee.com


MAE Multimedia Art & Education

MAE Multimedia Art & Education

A MAE Multimedia Art & Education egy modern project tervező és kivitelező stúdió, amely kiállításbeli szolgáltatásokat és multimédia technológiákat kínál a közgyűjtemények és a magánszféra számára. Tanácsadói, tervezői és gyártási szolgáltatásokat is kínálnak, ezzel biztosítva egy átfogó szolgáltatáscsomagot, amelyre egy kiállításnak szüksége lehet a kezdő koncepciótól kezdve a részletes designon át a megvalósításig és a fenntartásig. A cég szakterülete a multimédiás oktatási tartalmak tervezése és az audiovizuális megoldások létrehozása, továbbá a mobil alkalmazások és multimédiás túrák tervezése interaktív digitális megoldásokkal.

www.mae.pl


MTA SZTAKI

MTA SZTAKI

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya az elmúlt évtizedben a hazai informatikai piac több szegmensében is meghatározó szereplővé vált, főként az innovatív termék- és tartalomfejlesztésben valamint különböző szakértői területeken. Az eredmények elérését elsősorban az oktatási, mobil, multimédia és kutatásfejlesztési tapasztalatok sokoldalú alkalmazása tette lehetővé.

Főbb K+F irányok:

- eLearning rendszerek bevezetése és elektronikus tananyagok fejlesztése,

- innovatív programfejlesztés webes és mobil platformokon, ill. videószemüvegre,

- helyfüggő szolgáltatások, turisztikai célú mobil alkalmazások fejlesztése,

- multimédia kiszolgálás optimalizálása.

Az osztály egyik innovatív okostelefonos fejlesztésével a GUIDE@HAND család tagjaival hazai és külföldi múzeumokban, gyűjteményekben, kiállításokon vagy ezekkel kapcsolatos rendezvényeken is találkozhatnak.

www.sztaki.hu


PiK-SYS

PiK-SYS

A PiK-SYS több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik az informatikai biztonsági megoldások forgalmazásában, bevezetésében és folyamatos támogatásában a zökkenőmentes működés érdekében. A kulturális intézményeknek és kutatóknak a hagyományos IT védelmi termékek (vírusvédelem, tűzfal) mellett olyan rendszereket kínálunk, amelyek támogatják a biztonságos – akár távolról történő – munkavégzést, információcserét és adattárolást a felhőben vagy az intézmény keretein belül. Emellett foglalkozunk WiFi hálózatok kiépítésével is. Ezek az eszközök - mint az interaktív kiállítások egyik szerves komponensei – az internetelérés mellett lehetőséget adnak a látogatók közvetlen megszólítására is. A modern kor kihívásaihoz igazodva innovatív hozzáállásunkkal, szakértelmünkkel biztosítjuk az ügyfeleink igényeinek leginkább megfelelő IT-biztonsági technológiákat.

www.piksys.hu


Polydesign - FotóTérkép.hu

Polydesign - FotóTérkép.hu

A fototerkep.hu nagy részletességű tárgy- és környezetmodellezési feladatok elvégzésével támogatja a múzeumi, restaurátori, régészeti, örökségvédelmi területen dolgozókat. A nagy átfedésű fotókból készülő fotótérkép és modell naprakész, 3 dimenziós és mérethű alapadatot biztosít, akár további elemzésekhez, akár katalogizáláshoz szükséges adatgyűjtésről van szó. A modell egyszerű eszközökkel, költséghatékonyan, gyorsan, nagy tömegben előállítható, emellett megfelelő pontosságot is biztosít. A fotótérképezés mérettől függetlenül használható, a pár centiméteres tárgyaktól, teljes régészeti feltárások modellezéséhez.

www.fototerkep.hu


Renishaw

Renishaw

A Renishaw a világ egyik vezető mérnöki és tudományos technológiai vállalataként nagy tapasztalattal rendelkezik a precíziós mérés és az egészségügy területén. A vállalatunk által szállított termékek és szolgáltatások a sugárhajtóművek és a szélturbinák gyártásától a fogászaton át az agysebészetig igazán sokféle alkalmazásban használatosak. A Renishaw emellett világelső az additív gyártásban (más néven 3D-s fémnyomtatásban), és az egyetlen olyan vállalat az Egyesült Királyságban, amely fémporból alkatrészeket nyomtató ipari berendezéseket gyárt.

www.renishaw.hu


Walter’s Cube

Walter’s Cube

Napjainkban minden kortárs képzőművészeti hely számára kihívást jelent a kiállítások megfelelő és költséghatékony dokumentációja valamint online elérhetővé tétele. A Walter's Cube egy olyan fotó alapú technológiát fejlesztett ki galériák és múzeumok számára amivel lehetőségük van a kiállítási élmény digitalizálására és online megosztására. A technológia a legjobb kiállítás élményt biztosítja akkor, hogy ha a látogatónak nincs lehetősége a kiállítás fizikai megtekintésére. A digitális kiállítás mobilon, számítógépen és VR eszközön is elérhető.

www.walterscube.com


Xponia

Xponia

Az XPONIA az általa kínált innovatív tárlatvezetési technológiával új lehetőséget biztosít a modern múzeumi élmény megteremtéséhez. A precíz helymeghatározáson alapuló alkalmazás interaktív és multimédiás tartalmakra épülő múzeumi vezetővé változtatja a látogató kezében az okostelefont vagy a tabletet, bel- és kültéren, valamint 360°-os nézetben egyaránt. Az applikáción belül a látogató a saját igényeinek megfelelően állíthat össze tárlatvezetéseket, bejelölheti és elmentheti a számára érdekes műtárgyakat. A megoldásnak köszönhetően a múzeum egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak, ösztönözve őket arra, hogy később is visszatérjenek. A megoldás testreszabott elemzéseket is biztosít, melyek segítségével a látogatók viselkedése és az általuk generált minták (pl. bejárt útvonalak) követhetővé, valamint megvizsgálhatóvá válnak.

www.xponia.com

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu